04
februarie

2020

Meriți să bei o cafea bună în fiecare zi!

Da, despre tine e vorba. Dacă ești printre cei pentru care momentul cafelei de dimineață e un adevărat ritual, cred că deja ești de acord cu noi. O cafea bună îți dă energia și dispoziția de a te ocupa de tot ce îți scoate ziua în cale. La Star Kebab, suntem fani ai acestei licori și tocmai de aceea ținem să găsești în restaurantele noastre nu doar mâncare gustoasă, ci și cafea făcută ca la carte.

Hai să-ți povestim puțin despre cafeaua pe care o servim în fiecare local de-al nostru.

Arabica & Robusta

Poate ai văzut aceste denumiri și te-ai întrebat care e semnificația lor. Arabica și Robusta desemnează două tipuri de boabe, din specii diferite ale arborelui de cafea, fiecare cu proprietăți distincte.
Cafeaua Arabica este cea mai cultivată la nivel mondial, pe suprafețe largi din America Centrală și de Sud și Africa. Are un gust mai delicat, mai subtil, însă deosebit de aromat.
Cafeaua Robusta este un soi mai productiv, cultivat pe suprafețe mari în Brazilia și Vietnam, apreciat pentru gustul său puternic, ceva mai aspru și pentru conținutul ridicat în cofeină.
Arabica și Robusta sunt folosite atât separat, cât și în amestec, în diverse proporții.

Ce sortimente de cafea găsești la Star Kebab

În restaurantele noastre avem patru tipuri de cafea, care pot acoperi orice preferință:

  • Ethiopia (100% Arabica) – cafea fină și aromată, cu note citrice, cofeinizată moderat.
  • Sicilia (70% Arabica, 30% Robusta) – cafea echilibrată, cu note de caramel și ciocolată neagră
  • Congo (100% Robusta) – cafea plină de caracter, cu gust puternic și conținut ridicat de cofeină.
  • Columbia (Decaf) – Cafea decafeinizată, de care poți să te bucuri și la ore târzii.

Oricare e alegerea ta, noi îți promitem un gust desăvârșit, pentru că măcinăm boabele pe loc, în momentul în care dai comanda.

Cum preparăm cafeaua la Star Kebab

Ca să ne bucurăm și tu, și noi de o băutură cu gust intens, am ales să o preparăm la espressoare manuale. Reglăm cu atenție mașinăriile, analizând fiecare detaliu: cantitate, granulația fină a cafelei, temperatura și presiunea apei. Verificăm în fiecare zi setările, precum și cremozitatea cafelei și ne îngrijim ca espressorul să fie mereu curat.

Când tu dai comanda, punem cafeaua în râșniță, la măcinat. Pentru fiecare măsură de espresso, folosim 9 grame de cafea. Cafeaua măcinată este așezată apoi în portafiltru – o componentă a espressorului în foma de cupă – și este presată cât mai compact și mai uniform cu un alt instrument, numit tamper. Acest pas îl tratăm cu atenție, pentru că de presarea corectă depinde modul în care apa va reuși să extragă din cafeaua măcinată aromele și uleiurile specifice care îi dau savoarea.

25 secunde – atât durează extracția, adică procesul prin care apa, la o temperatură între 92-96 grade Celsius trece prin portafiltrul plin cu cafea măcinată, pentru a se preface în băutura caldă și aromată.

Și câteva secrete

Așa cum îi spune și numele, espresso e făcut să fie savurat imediat ce a fost preparat. Înainte să îți bei cafeaua, îți recomandăm să clătești gura cu apă, pentru a putea simți mai bine notele cafelei. Chiar dacă gusturile diferă de la o persoană la alta, te provocăm să încerci măcar o dată cafeaua fără zahăr sau lapte, s-ar putea să descoperi arome pe care nu le bănuiai.

Acum că ai aflat mai multe despre cum apare cafeaua care-ți animă diminețile, te invităm să ne faci o vizită la Star Kebabul tău din apropiere. Iar apoi, să ne spui care este sortimentul tău favorit!

Alte noutăți

07 februarie 2024

Cartofi copți perfecți pentru orice gust!

Detalii
31 octombrie 2023

De Halloween Starkebab lansează două produse unice cu dovleac!

Detalii