24
martie

2021

Star Kebab a ajuns pe acoperișul Africii

Probabil că știi asta deja: punem mare preț pe colegii noștri. Dincolo de faptul că am construit o echipă unită și harnică, suntem norocoși să avem în tabăra Star Kebab oameni cu poftă de viață, activi, cu hobby-uri pe care le admirăm. Lucrăm intens la visurile noastre, chiar și atunci când acestea se află mai sus de plafonul norilor.
Dacă în 2019 doi colegi de-ai noștri au escaladat muntele Elbrus, în 2021 am mai adăugat un vârf pe lista celor cucerite: Kilimanjaro - cel mai înalt vârf din Africa.

6 zile de escaladă în bătaia vântului

Ștefan Chiricuță, CEO-ul Star Kebab, s-a pregătit fizic timp de trei luni pentru călătoria din Tanzania, astfel că înotul, alergatul sau fotbalul n-au lipsit în nicio zi de pe agenda sa. Așa cum n-a lipsit nici motivația puternică: dorința de a-și depăși limitele proprii și a se încărca cu energie pentru noul an, după un 2020 care ne-a testat tuturor rezistența.
La jumătatea lunii februarie, Ștefan a plecat într-o călătorie de 15 zile, alături de un grup de 12 persoane din Republica Moldova și 30 de ghizi locali, care i-au ajutat la explorare, la amenajarea taberei și la pregătirea mesei.

După 2 zile de safari în Parcul Național Kilimanjaro, au urmat 6 zile alocate escaladării „muntelui alb”, în mai multe etape de obișnuire cu altitudinea și temperaturile scăzute.
Ascensiunea s-a dovedit a fi chiar mai dificilă decât anticipase Ștefan, din cauza vântului foarte puternic care amplifica greutatea fiecărei mișcări. Efortul și obstacolele au contat însă mai puțin din momentul în care când grupul a atins piscul aflat la 5.895 metri.

Lecții pentru mai departe

Să ajungi pe unul dintre cele mai renumite vârfuri ale lumii este o experiență care te umple de mândrie și recunoștință. Mândrie pentru disciplina și ambiția de a nu renunța niciodată la ceea ce îți dorești, chiar dacă e nevoie de foarte mulți pași. Recunoștință pentru privilegiul de a putea trăi astfel de aventuri, dar și pentru ceea ce avem și nu reușim să apreciem așa cum s-ar cuveni.
În expediția sa, colegul nostru a fost surprins de lipsurile materiale de bază ale localnicilor, care de multe ori nu își permit nici măcar încălțările sau îmbrăcămintea adecvate într-un mediu atât de aspru.
Din prietenie, le-a dăruit o parte din hainele din bagaj și își dorește să trimită în curând câteva pachete celor care l-au ghidat.

Îl felicităm pe Ștefan pentru reușită și așteptăm cu nerăbdare să vedem care va fi următorul masiv pe care îl vor cuceri membrii echipei noastre!

Alte noutăți

07 februarie 2024

Cartofi copți perfecți pentru orice gust!

Detalii
31 octombrie 2023

De Halloween Starkebab lansează două produse unice cu dovleac!

Detalii