20
septembrie

2019

Star Kebab a ajuns pe muntele Elbrus, cel mai înalt punct din Europa

Când pui pasiune, ai răbdare și muncești intens, orice vis este posibil. Spunem asta cu gândul la modul în care lucrăm zi de zi pentru a ajunge sus: cele mai bune ingrediente, cea mai bună deservire, cei mai mulțumiți oaspeți. Doi colegi din echipa Star Kebab au dus perseverența și munca mai departe, într-o aventură unică: escaladarea celui mai înalt punct din Europa, muntele Elbrus.

3 luni, 9 zile, 14 ore

Muntele Elbrus face parte din lanțul Caucaz, aflat la granița dintre Europa și Asia. Cele două vârfuri ale sale depășesc 5.600 m și sunt acoperite de ghețari. Pentru a-i atinge punctul maxim de altitudine, colegii noștri au trecut printr-o perioadă de pregătire fizică de 3 luni. Expediția lor a început la final de august și s-a desfășurat timp de 9 zile. În primă fază, ei au urcat treptat până la 2.500 m, 3.000 m și 3.800 m pentru a se acomoda cu efortul fizic și presiunea scăzută a aerului de la altitudini mari.

Apoi a urmat expediția finală: 14 ore, la temperaturi ce ajung chiar și la -20 °C. La capătul aventurii, cei doi au arborat steagul Star Kebab, ca semn al reușitei și efortului de echipă.

Lecții de pe acoperișul norilor

Oboseala fizică, oxigenul rarefiat sau frigul au fost provocări importante, însă, ne-au spus colegii noștri, la final rămân întipărite descoperirile pe care le faci despre tine și despre ceilalți: „Pregătirea mâncării împreună, ceaiul împărțit cu o vedere panoramică peste crestele munților, oamenii noi pe care i-am cunoscut pe traseu sunt probabil cele mai valoroase lucruri din această aventură”.

Privind imaginile pe care le-au suprins, îi credem pe cuvânt. Îi felicităm pentru curaj și ambiție și așteptăm să vedem Star Kebab și pe alte culmi!

Alte noutăți

07 februarie 2024

Cartofi copți perfecți pentru orice gust!

Detalii
31 octombrie 2023

De Halloween Starkebab lansează două produse unice cu dovleac!

Detalii